Yumurta Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır

Daha önce protein ağırlıklı olan ketojenik diyetlerden bahsetmiştik. Bu yazımda ele alacağım yumurta diyeti de ketojenik diyetlere örnek verilebilir. Yumurta diyeti ana öğünlerde yumurtanın kullanıldığı bir diyet türüdür, fakat riskli bir diyettir. Bırakıldıktan sonra eğer dikkat edilmezse verilen kiloları geri aldırma özelliğine sahiptir. Yumurta içerikli bir diyetin en büyük avantajı ise çok kaliteli bir besin kaynağıdır, anne sütünden sonra en kaliteli besindir insan için, bir de tok tutma özelliğine sahiptir.

Uzmanlardan duyduğunuz üzere güne 1 adet yumurta ile başlamanın çok faydası vardır, yumurta içerisinde ki besinler sayesinde tüketiminden 36 saat sonra bile fayda sağlar.Güne yumurta ile başlayan kişiler araştırmalara göre yumurta tüketmeyen kişilere göre daha az abur cubur tüketmektedir ve daha fazla süre tok kalmaktadır. Yumurta diyeti içerisinde sadece yumurta yoktur, bu unutulmamalıdır. Şimdi gelelim bu diyeti yapan kişilerin yorumlarına…

Yumurta Diyeti Yapanlar ve Yorumları

yumurta diyeti
yumurta diyeti

Sizler için araştırdığım yumurta diyeti yapanlar ve yorumları için seçtiğim yorumları burada paylaşmak istiyorum. Umarım bu diyete başlayacak olan kişilere ışık tutacaktır.

  • Ben bu kadar çok yumurta yiyemem maalesef, hadi patatesli yumurta yada menemen olsa neyse de, haşlanmış olması kötü olmuş.
  • Yumurta diyetine başlayalı 2 gün oldu ve ilk başladığımda 78,6 kiloydum şu an 77,4 kiloyum. Şu an için çok güzel gidiyor, umarım böyle devam ederim.
  • Şu an diyetin 6. günündeyim 2.5 kilo verdim, devam edeceğim.
  • Ben denedim 2 günde 2 kilo verdim fakat bu vücuttaki su kütlesiydi umarım işe yarar.
  • Arkadaşlar bu diyetle boşuna aç kalmayın verdiğiniz kiloyu yarın geri alıyorsunuz, ha belki bünyeden bünyeye değişiyordur fakat bende böyl oldu.
  • 3 günde 2 kilo verdim, hoşuma gitti devam edeceğim.
  • Ben bu diyeti yaptım 2 haftada 4 kilo verdim şimdi ara verdim, diyetin uygulanması çok kolay zaten yumurtayı da seviyorum. İlk hafta spor da yaptım, 77.1 den 73.8’e düştüm İkinci hafta ise 73.8’den 73.1’e düştüm gördüğünüz gibi ilk hafta çok etkili oldu. İkinci hafta sabahleyin metabolizmamı hızlandırsın diye 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı yedim fakat onun kötü bir etkisi olmuş olabilir.
  • Ben aşırı yemek yiyen birisiydim, 26 gündür bu diyeti uyguluyorum. Şu an yemek yemek aklıma dahi gelmiyor inanın, başlangıçta 98 kiloydum şu an 85 kiloya düştüm. Bu kiloların çoğunu ilk 15 günde verdim, fakat yinede devam ettim. En azından iştahımın kapandığını düşünüyorum eskisine göre.
  • Bu diyeti bir aydır yapıyorum ve sonuç benim için çok olumlu, 95 kilodan 88 kiloya düştüm.
  • Benim bir arkadaşım bu diyeti yaptı ilk ayda 8 kilo verdi daha sonra 1 ay ara verdi ve sadece 2 kilo aldı. Şimdi yarın bende onla beraber başlayacağım yanında spor da yapmayı düşünüyorum.
  • Benim 17 gün oldu başlayalı 7 kilo verdim. İlk başladığımda 77,5 kiloydum şimdi 70,5 kiloyum.
  • Ben yumurta diyetine 17 yaşındaki oğlumla beraber başladım beş gün oldu hiç zorlanmadan yapıyoruz. Oğlum 90 kilo ile başladı şu anda 85 kilo ben ise 72 kilo ile başladım şu anda 68 kiloyum.

Gördüğünüz gibi kilo veren de var, kilo veremeyen de var. Bazıları yumurta diyeti ile çok güzel kilo verdim diyor, kimiside fazla kilo verememekten yakınıyor.

Şok Yumurta Diyeti Nasıl Yapılır

İlk olarak şunu söylemek gerekirse yumurta diyeti ana öğünlerde yumurta ile beslenmeden oluşan bir diyettir. Fakat burada aşırı yumurta tüketmemeye de dikkat etmek gereklidir, çünkü aşırı tüketim kabızlığa neden olabilir. Diyetin içerisine mutlaka sebze ve meyveler dahil edilmelidir. Bunların dışında kuru baklagilleri de bu diyete dahil edebilisiniz. Yumurta diyetinde belkide en önemli konu su tüketimidir, 10-12 bardak günlük tüketim yeterli olacaktır.

Yine yumurta diyeti uygulanırken şekerli içeceklerden, alkollü içeceklerden, gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır. Bir diğer önemli konu da yumurtayı yaparken katı yağlar tercih etmeyiniz. Katı yağlar yerine sıvı yağlar tercih ediniz, özellikle zeytinyağı tercih etmeye özen gösteriniz. Diyet yapacakların hiç sevmediği bir konu bu diyeti yaparken haftanın her günü yada 5 günü olacak şekilde tempolu yürüyüşler yapılması önemlidir. Bu egzersizler sizin daha kolay zayıflamanızı sağlayacaktır.

  • Sabah Kahvaltısı için konuşacak olursak yumurtanın yanına zeytin(siyah yada yeşil, az tuzlu) ve bir yada iki dilim peynir ekleyebilirsiniz. Çiğ sebzeler, domates, biber, salatalık tüketebilirsiniz. Bunlar hem lif açısından önemlidir hemde düşük kalorili besinler olduğu için diyetinize destek olarak tüketebilirsiniz. Çok ekmek tüketen biriyseniz bir iki dilim ekmek de ekleyebilirsiniz. Yumurtayı haşlanmış yada sahanda yapabilirsiniz.
  • Ara Öğünler de ise bir porsiyon meyve tabağının yanında yeşil çay içebilirsiniz, yeşil çayın karın bölgesinde ki yağlanmanın azaltılmasına yönelik destekleyici olduğu söylenmektedir. Bunun dışında şeker tüketmeden dilediğiniz çayları ve kahve içebilirsiniz.
  • Öğle Yemeği içinse yumurta tüketmek yerine yine protein kaynağı olan ızgara etler tüketebilirsiniz fakat imkanınız yoksa yumurtaya devam edebilirsiniz. Izgara olacak şekilde et, balık, köfte tüketebilirsiniz.Bunların dışında salata ve ihtiyaç duyulduğun da 1 yada 2 dilim ekmekle tüketebilirsiniz. Öğle yemeğinden sonra da bir ara öğün yapabilirsiniz, bu ara öğünde meyve tabağı yapılabilir, bunun yanına badem, fındık gibi kuru yemişler tercih edilebilir. Bunlar yerine proteini bol süt, ayran yada kefir tüketilebilir.
  • Akşam Yemeği öğününde ise yumurtayı sade tüketmek istemiyorsak, ıspanak yapılıp üstüne 2 adet yumurta kırılabilir. Bunların yanında yoğurt ve isteğe bağlı olarak bir yada iki dilim ekmek eklenebilir.

Yumurta Diyeti ile Bir Haftada 7 Kilo Vermek Mümkün Mü

yumurta diyeti zararlı mı
yumurta diyeti zararlı mı

Arkadaşlar şimdiye kadar ki yumurta diyeti kullanan kişilerin yorumlarına göre 7 kiloyu 1 hafta da yumurta diyeti ile vermek çok zor. Yani siz ekstra bir şeyler yaparsınız, her gün 1 saat spor yaparsınız yumurta diyeti etkin kullanırsınız o zaman bir ihtimal verebilirsiniz. Fakat sadece yumurta diyeti ile pek mümkün görünmüyor.

Yumurta diyeti sonrası çok hızlı geri verilen kiloların alındığı sosyal medyada tartışılıyor. Bu sebeple yumurta diyeti yaptıktan sonra yine bir süre yediklerimize dikkat etmeliyiz.

Yumurta diyeti sonrası kilo almamak için yumurta diyeti biraz çeşitlendirilmelidir. İmkanınız varsa yumurta diyeti yaparken et, balık, tavuk da protein olarak tüketilebilir. Bunların yanı sıra tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebzeler, meyveler, süt, yoğurt gibi gıdalar ile yumurta diyeti için takviyesi yapılmalıdır.

Bu diyetler düşük kalorili diyetler olduğu için yumurta diyeti bırakıp normal beslenme düzenine geçtiğinizde yüksek kalori almanız sıkıntı olabilir. Yumurta diyetine son verdikten sonra kademeli olarak günlük kalori alımı arttırılmalı ve küçük çaplı egzersizler yapılmalıdır.

Yumurta Diyeti Zararlı Mıdır

Yumurta diyeti bir şok diyettir, ketojenik bir diyet olduğu için protein ağırlıklıdır.  Yumurta diyeti mantığı proteine dayanan bir diyet olsa da bu diyeti yaparken kas kütlesinde kayıp yaşanabilir. Bu diyette su kaybı oluyor fakat kas kaybı da oluyor, yağ kütlesinin azalması için mutlaka bu diyete dediğimiz ögeler yani ekmek, sebze ve meyve gibi besinler de eklenmelidir.

Bunlar ile beraber mutlaka haftada 5 gün yada 7 gün düzenli yürüyüşler yapılabilir. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, yüksek kolesterolü olan bireyler, karaciğer rahatsızlığı olanlar yada safra kesesinde problem taşıyan bireylerin yüksek miktarda yumurta tüketimi rahatsızlığa neden olabilir.

Bu tip bireylere bu diyet önerilmemektedir. Ergenlerin ve yaşlıların da bu diyeti yapması sakıncalı olabilir. Özellikle ergenlerin bu diyeti yapmaları çok sakıncalı olabilir, çünkü tek besin kaynağına dayanan bir diyettir. Ergenlik çağında olanların tek tip besinle beslenmeleri çok zararlıdır.

Yumurta diyeti mutlaka kısa süreli yapılmalıdır, uzun soluklu bir diyet değildir, uzun soluklu tavsiye edilmemektedir.

Ender Saraç Yumurta Diyeti Yaparken Hangi Yiyecekler Tüketilmemelidir

yumurta diyeti nedir

Yumurta diyeti ketojenik bir diyet olduğu için protein tüketmek önemlidir. Fakat burada sadece yumurta ile tüketilmesi yerine farklı protein kaynakları ile de beslenilmelidir. Protein diyeti yaparken tavuk, et, balık, hindi, süt, peynir, yumurta gibi besinler ile de beslenilebilir.

Yumurta diyeti protein ağırlıklı olduğu için karbonhidrat bakımından düşük bir diyettir. Bu sebeple içerik bakımından karbonhidrat bakımından zengin ekmek, çorba, makarna, pilav tüketilmemelidir, yada çok az tüketilmelidir.

Bunun dışında yumurta diyeti yaparken alkol, şekerli, gazlı içecekler tüketilmemelidir. Yumurtayı yaparken kızartma yada kavrulmuş şekilde yapmamaya dikkat edilmelidir. Yumurta haşlanarak yada omlet, menemen yaparak tüketebilirsiniz yada çılbır olarak yapabilirsiniz. Yumurta yaparken katı yağlar kullanılmamalıdır.

 

Yorum yapın