Hindistan Cevizi Yağı ile Vücut Bakımı

Hindistan cevizi yağı ülkemizde yeni yaygınlaşsa da, yurt dışında önceden beri cilt bakımı, saç bakımı, kilo sorunları ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılmaktadır.

İlk olarak Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi ağacının bol olduğu tropikal ülkelerde ortaya çıksa da bugünlerde Amerika ve İngiltere de sıkça kullanılmaktadır. İnsanlar zamanla bu mucizevi yağın faydalarını keşfetmeye başladı ve dünya çapında popülaritesi giderek artıyor.

Hindistan Cevizi Yağı ile Saç Bakımı

Hindistan cevizi yağının saça en büyük etkisi saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olmasıdır, ayrıca saçınızın daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Genelde saç bakım yağı olarak kullanılır.

Hindistan cevizi yağı saç bakımı için Hindistan’da sıkça kullanılmaktadır. Zayıf saçlarınızın yeniden güçlenmesine ve büyümesine yardımcı olur. Ayrıca içerisinde ki protein sayesinde saçlarınızın beslenmesini sağlar, bu sayede zayıf saçlarınızı iyileştirir.

Araştırmalara göre  hindistan cevizi yağı hygral yorgunluk zararlarından etkilenen saçlara karşı iyi bir koruma sağlamaktadır.

Sürekli olarak başınızı hindistan cevizi yağı ile parmaklarınızla masaj yaparsanız, eğer deriniz kuru olsa bile bir süre sonra saçlarınızdaki kepeğin arındığını göreceksiniz. Kepekle mücadele de çok iyi bir araçtır.

Hindistan Cevizi Yağının Kalp Hastalıklarına Etkisi

Hindistan cevizi yağının kalp hastaları için çok faydalı olduğu bilinmektedir. Kalp problemleri olan yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi hastalıkları içerisinde bulunan laurik asit sayesinde önlemeye yardımcı olur.

Ayrıca araştırmalara göre hindistan cevizi yağının menepoz öncesi dönemdeki kadınlarda lipit profillerini korumaya yönelik yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Hindistan Cevizi Yağının Zayıflamaya Etkisi

Hindistan cevizinin faydalarına bir göz atalım.

Hindistan Cevizi Yağı ve Faydaları

Hindistan cevizi yağı başta cilt bakımı, saç bakımı, kalp hastalıkları, zayıflama, sindirim sistemi, diş bakımı, candida, bazı enfeksiyonlar, HIV virüsü ve bazı enfeksiyonlar olmak üzere bir çok soruna çözüm üretmektedir. Bunların yanı sıra stresin azalmasına, diyabete, kemiklere, alzheimer ve vücut enerjisine katkısı vardır. Tüm bu faydalarını teker teker inceleyeceğim.

 

Hindistan Cevizi Yağı ile Cilt Bakımı

Hindistan cevizi yağı kuru ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt türlerine nemlendirici olarak kullanılabilmektedir. Bildiğiniz üzere mineral yağ olarak satılan piyasada ki yağlar deride olumsuz etkilere neden olabilmektedir, fakat Hindistan cevizi yağı tamamen doğal bir ürün olması dolayısı ile deride hiçbir olumsuz etki yaratmaz. Bu sebeple, deride ki kuruluğun giderilmesi için doğal bir çözümdür.

Hindistan cevizi yağının bir diğer faydası ise ciltteki erken yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları engelleme özelliğinin bulunmasıdır.

Hindistan cevizi yağının güçlü antioksidan özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde yaşlanmayı geciktirir ve dejeneratif hastalıkların önlenmesinde de etkilidir.

Bu özelliklerin yanı sıra Hindistan cevizi yağının sedef, egzama, dermatit gibi cilt enfeksiyonlarını tedavi edici özelliği vardır. Bu özellikleri sebebi ile Hindistan cevizi yağı sabun, losyon, cilt bakımı kremi olarak kullanılabilir, bir çok bu şekilde kullanılan ürünün de ana bileşeni olmaktadır. Doğal bir ürün olması sebebiyle rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağının kilo kaybına da faydası vardır. Araştırmalara göre hindistan cevizi yağının kadınlarda abdominal obeziteyi azalttığı tespit edilmiştir, bu yağın sindirimi çok kolaydır.

Hindistan cevizi yağı tiroid ve endokrin sisteminin doğru bir şekilde çalışmasına da yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı vücudun metabolizma hızını arttırır, ayrıca stresi azaltmaya faydası vardır, bu sayede enerji yakımını arttırarak obezite riskini azaltmaktadır.

Bu sebeple her gün yemek pişirmek için hindistan cevizi yağı kullananlar, yani tropikal bölgelerde yaşayan insanlarda obezite çok fazla görülmemektedir. Tropikal bölgelerde hindistan cevizi yağı ile beslenen insanlar aşırı kilo, obezite, kilo sorunu görülmemektedir. Hindistan cevizi yağı diğer yemeklik yağlara göre daha pahalı olsa da en azından diyet döneminde yada egzersiz yaparak zayıflamaya çalıştığınız dönemlerde kullanmanızda fayda vardır.

Hindistan Cevizi Yağının Sindirim ve Bağışıklık Sistemine Etkisi

Bağışıklık sistemini güçlendirici asitler içerir bu asitlerden en önemlileri, kaprik asit, kaprilik asit, laurik asittir. Bu asitlerden laurik asit, insan vücudu tarafından monolaurine dönüştürülür. Bu madde HIV gibi hastalıklara neden olan virüsleri, bakterileri yok etmek için, tedavi etmek için çok etkilidir.

Birde hindistan cevizi yağı listeria monocytogenes ve helicobacter pylori gibi zararlı bakterilerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcıdır.

Sindirime etkisi olması için, hindistan cevizi yağının yemeklerde pişirme yağı olarak kullanılması gereklidir.

Hindistan Cevizi Yağı ile Diş Bakımı

Hepinizin bildiği üzere kalsiyum dişlerimiz için çok önemlidir. Daha önce de belirttiğim gibi hindistan cevizi yağı bağırsaktaki emilime yardımcıdır. Hindistan cevizi yağı vücut tarafından kalsiyumu emilimini kolaylaştırır ve güçlü dişlerin oluşmasına katkıda bulunur.

Hindistan cevizi yağının bir diğer dişe faydası ise diş çürüklerini durdurmasıdır.

Araştırmalara göre hindistan cevizi yağı plak oluşumunu engeller. Diş etinde plakların neden olduğu iltihaplanmayı önler.

Hindistan Cevizi Yağı ile Enfeksiyonların Önlenmesi

Hindistan cevizi yağının birçok enfeksiyonu önlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Enfeksiyon kapmış bölgelere hindistan cevizi yağı sürülürse, bu bölgeyi toz, hava, bakteri, mantar, virüs gibi zararlı olacak etmenlere karşı bir tabaka oluşturup koruyacaktır.

Hindistan cevizi yağının çürükler üzerinde çok etkili olduğu bilinmektedir. Çürük olan bölgede ki hasarlı dokunun iyileşmesini hızlandırır.

Şimdi diğer virüs, mantar ve enfeksiyonlara olan etkilerini inceleyeceğim.

Candida: Hindistan cevizi yağı kandida mantar iltihaplanmaları hem içten hemde dıştan olmak üzere rahatlatmaktadır. Hindistan cevizi yağının yüksek nem tutma kabiliyeti sayesinde cildin çatlamasını, kurumasını ve çatlamasını önlemektedir.

Hindistan cevizi yağının içeriside bulunan kaprisli asit, kaprilik asit, kaproik asit, miristik asit ve laurik asit Candida mantarını yok etme de bağışıklık sistemine yardımcı olmaktadır.

HIV virüsü ve Kanser: Hindistan cevizi yağının kanser hastaları ve HIV virüsü taşıyanlar için Viral duyarlılığı azaltmaktadır.

Hindistan Cevizi Araştırma Merkezi’ne göre hindistan cevizi yağının kızamık, grip,  SARS gibi ciddi hastalıklara neden olan virüslerin vücuttan temizlenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bunların yanı sıra boğaz enfeksiyonları, ülser, idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan bakterileri de vücuttan temizlemektedir.

Son olarak hindistan cevizi yağının mantar, mantar iltihaplarına, pamukçuk hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.

Karaciğer Hastalıkları: Hindistan cevizi yağında orta zincirli trigliseridler ve yağ asitlerinin bulunmaktadır. Bu asitler karaciğer hastalıklarının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu maddeler karaciğere ulaştığında kolayca enerjiye dönüştürülebilmektedir. Bu sebeple karaciğerde yağlanma önlenmektedir, karaciğerin üzerine düşen iş yükümlülüğü azalır.

Ayrıca hindistan cevizi yağının safre kesesi ve böbrek hastalıklarının da önlenmesine de katkı sağlamaktadır. Böbrek taşlarının vücutta dağılmasına ve vücuttan uzaklaştırılmasına katkıda bulunur. Pankreasın sağlıklı bir şekilde görevini yapmasına katkıda bulunur.

Diyabet: Hindistan cevizi yağının kanın kontrol edilerek şeker ve insülin salgılanmasının arttırılmasına etkisi büyüktür. Kan glikozunun etkin kullanılmasını sağlayarak diyabeti önlemektedir.

Alzheimer Hastalığı: Hindistan cevizi yağının Alzheimer hastalığının tedavisinde yararlı olduğu bilinmektedir. Fakat altını çizerek söyleyelim bu kanıtlanmamıştır. Tam olarak kanıtlanmasa da hindistan cevizi yağının beyin fonksiyonlarının işlevini arttırdığı söylenmektedir.

Aşağıda vereceğim video ile de bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu yağı kullananlar yorum yazarsa diğer tüketiciler için çok iyi olacaktır.

KAYNAKLAR ;

  1. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094
  2. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11413497
  3. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21669587
  4. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=%22Lipids%22[Jour]+AND+44[volume]+AND+2009[pdat]+AND+ferreira[author]
  5. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058
  6. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25838632
  7. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4247320/

Yorum yapın