Hepobur Diyeti ile 1 Ayda 6 Kilo Verin

Herkesin hayali kısıtlama olmadan her şeyi yiyerek kilo vermektir. İşte hepobur diyeti sayesinde her türlü besini yiyerek kilo verebileceksiniz. Bu diyeti keşfeden diyetisyen Banu Kazanç, insanın fıtratında sadece et sadece ot değil omnivor yani her şeyi yiyebilen canlılar olmasının bu diyeti hazırlamasında büyük katkısı olduğunu söylüyor.

Banu Kazanç’ın hepobur diyeti bu günlerde meşhur olmasının en büyük sebebi ise Hülya Avşar ve Meryem Uzerli’yi bu diyetle zayıflatması.

Hepobur Diyeti Listesi

Hepobur Diyeti Listesi
Hepobur Diyeti Listesi

Kalemi kağıdı kapıp gelin şimdi sizlere hepobur diyeti listesi hakkında bilgilendirme de bulunacağım. Bu diyet listelerini haftada 3 gün olacak şekilde yapmalısınız. Yanlış duymadınız bu diyette haftada 3 gün diyettesiniz, kulağa güzel geliyor değil mi? Hepobur diyeti vücutta ki insülin seviyesini koruyarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Vücutta insülin salgısında ki artış vücutta yağ birikmesine neden olmaktadır. Şimdi gelelim hepobur diyet listesi bilgilendirmesine, tüm öğünleri burada tek tek vereceğim.

Hepobur Diyeti Kahvaltı Diyet Listesi

Hepobur Diyeti Kahvaltı Diyet Listesi
Hepobur Diyeti Kahvaltı Diyet Listesi

Kahvaltı da yiyebileceğiniz her şeyi yukarıda verdiğim listeden bulabilirsiniz. Peynir listesini 2 çorba kaşığı lor peyniri ile de değiştirebilirsiniz. Bu liste hepobur diyeti örnek kahvaltı listesidir. Buradan sevdiğiniz yiyecekleri istediğinize göre seçebilirsiniz.

Hepobur Diyeti Öğle Menüsü

Hepobur Diyeti Öğle Yemeği Alternatifi
Hepobur Diyeti Öğle Yemeği Alternatifi

Yukarıda verdiğim menüden yada aşağıda verdiğim diğer menüden istediğinizi yapabilirsiniz. İki menü de yaklaşık olarak kaloriler aynıdır.

Hepobur Diyeti Öğle Yemeği Alternatifi 2
Hepobur Diyeti Öğle Yemeği Alternatifi 2

Hepobur Diyeti Ara Öğün Listesi

Ara öğün göründüğü gibi çok karmaşık değildir, aşağıda ki listede ki ürünleri hepobur diyeti ara öğününde tüketebilirsiniz.

Hepobur Diyeti Ara Öğün Diyet Listesi
Hepobur Diyeti Ara Öğün Diyet Listesi

Hepobur Diyeti Akşam Örnek Liste

hepobur diyeti akşam listesi
hepobur diyeti akşam listesi

Şimdi akşam örnek listesi için 2 adet liste vereceğim, bu verdiğim yemeklerin hepsini haftada 3 gün olacak şekilde akşam yemeğinde kullanabilirsiniz.

İlk olarak bu listeyi paylaşıyorum, bunu yanı sıra diğer hepobur diyeti akşam listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Hepobur Diyeti Akşam Menü 2
Hepobur Diyeti Akşam Menü 2

Hepobur Diyetinde Neler Tüketmeliyiz

Hepobur Diyetinde Neler Tüketmeliyiz
Hepobur Diyetinde Neler Tüketmeliyiz

Şimdi özellikle bu diyeti uygulayacaklar için kırmızı çizgiler var. Asla karbonhidratsız hepobur diyeti uygulayamıyoruz.  Şok diyetlerde görmüşsünüzdür, karbonhidratı direk kesip protein ağırlıklı beslenir bu kısa vadede çok kilo verdirebilir.

Fakat bazı hastalıklara davetiye çıkarabilir. Sürekli protein ağırlıklı beslenmenin kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığı bilinmektedir. İleri ki dönemde kanser riskini tetiklediği de bilinmektedir. Vücudumuz karbonhidratı beyinin harcayacağı enerji de, kas ve dokularımız da kullanabilir. Karbonhidratı kısıtlayıp yaptığımız diyetlerde genelde su kaybı ile kilo veririz.

Hepobur Diyeti Her Türlü Beslenmeyi Destekler

Hepobur Diyeti Her Türlü Beslenmeyi Destekler
Hepobur Diyeti Her Türlü Beslenmeyi Destekler

Hepobur diyetinin en güzel özelliği dengeli beslenmeyi savunmasıdır. Mantı ve çikolata bu diyette tüketilecektir. Hepobur diyeti için önemli olan konu doğru zamanda doğru besinleri yemektir. Mantı hem protein hemde zengin bir karbonhidrat kaynağı olduğundan haftada iki gün olmak üzere öğle diyet listenize ekleyebilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken konu o muhteşem yağlı sosu eklemeden mantıyı tüketmenizdir.

Sağlıklı bir şekilde kilolarınızdan kurtulmanız için vücudunuzda ki yağı sağlıklı yağlarla kaybetmeniz gerekir. Kan şekerinizin ani yükselmemesini önemseyen hepobur diyeti, kan şekerinin ani olarak yükselmemesi için bir takım önlemler almış. Bu önlemlerden bir tanesi tatlıya ihtiyaç duyduğunuzda çikolata tüketmenizdir. Özellikle bitter çikolatalar seçmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Karbonhidratlı besinleri protein ağırlıklı besinlerle birlikte tüketmeniz de kan şekerinizin ani olarak yükselmesini sağlayacaktır. Ayrıca karbonhidratlı besinler mutluluk hormonu olan serotonin salgılanmasını tetiklemektedir.

Diyetleri Kendi Yaşam Tarzınıza Göre Seçin

Diyetleri Kendi Yaşam Tarzınıza Göre Seçin
Diyetleri Kendi Yaşam Tarzınıza Göre Seçin

Banu Kazanç hanımın belirttiği bir diğer konu ise diyet seçimini kendi yaşam tarzınıza göre yapmanı gerekliliğidir. Yani diyetiniz size külfet olmamalıdır. Zaten bu felsefe ile de hepobur diyeti listesini keşfetmiştir. Bir diyetin uygulanabilir olmasında ki en büyük etken listede ki yiyeceklerin kolay hazırlanabilir ve ulaşılabilir olmasıdır. Ayrıca yemek saatlerinize, çalışma koşullarınıza, damak zevkinize ve bütçenize de uygun olmalıdır. Fakat bunların yanında en önemli olan şey ise her besin grubunu içeren, dengeli beslenmeyi savunan bir diyet olmasıdır.

Ayrıca sizi çabuk bıktırıp, usandırmaması gerekir. Uzun soluklu tek düze beslenmeyi savunan diyetlerden çabuk bıkmanız mümkündür. Bu yüzden mutlaka diyetinizde çeşitlilik bulunmalıdır.

Etobur Diyetler Mi? Otobur Diyetler Mi?

Doğada etobur ve otobur beslenme sistemi olsa da insanoğlunun hangi gruba girdiği yıllarca tartışma konusu olmuştur. En sonunda bilim adamları insanoğlunun omnivor canlılar yani her şeyi yiyebilen canlılar olduğu kabul edilmiştir. İnsanın yapısı gereği çeşitli beslenmesi gereklidir, bu sebeple tek tip beslenme ile yapılan diyetlere karşı olan Banu Kazanç ismini kendi koyduğu hepobur diyetini geliştirmiştir. Her çeşit yemeği ölçülü bir şekilde yiyerek sağlıklı beslenerek kilo vermek mümkündür.

Hepobur Diyeti ile Her Şeyi Yiyerek Zayıflayın

Hepobur Diyeti ile Her Şeyi Yiyerek Zayıflayın
Hepobur Diyeti ile Her Şeyi Yiyerek Zayıflayın

Diyet denince maalesef herkesin aklına hiç bir şey yememek geliyor. Fakat hiç bir şey yemeyerek kilo vermek ileriki dönemlerde vücudu da sıkıntıya sokuyor. Tek tip beslenmenin metabolizmayı yavaşlattığını söyleyen diyetisyen Banu Kazanç, ayrıca tek tip beslenerek motivasyonun ve kilo verme hevesinin kaybedileceğini söylüyor. Bu yüzden kişiye özel yaşam tarzına uyan diyetleri destekleyen ünlü diyetisyen, herkesin kolaylıkla yapabileceği bu diyeti öneriyor.

Hepobur Diyeti Faydaları

Hepobur Diyeti Faydaları
Hepobur Diyeti Faydaları

Ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Banu Kazanç’a göre her diyette karbonhidrat, yağ ve protein mutlaka bulunmalıdır. Tabi bu temel 3 besinin yanı sıra vitamin, lifli gıdalar ve mineralleri de vücuda almak önemlidir. Karışık beslenme vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Şimdi gelelim hepobur diyetinin faydalarına;

  • Sebze ve meyve tüketimi sayesinde vücut direnci artar.
  • Trans yağları hayatınızdan çıkarıp sağlıklı beslenmenize ön ayak olur.
  • Omega 3 yağları almanızı sağlar, böylece sağlıklı bir şekilde vücudun ihtiyaç duyduğu yağları alırsınız.
  • Özellikle antienflamatuar özelliği yüksek baharatların kullanılması.

Protein diyetlerinin bu kadar çok görülmesinin sebebi, vücudu uzun süre tok tutmasıdır. Et, balık, yumurta, yoğurt ve süt ürünleri vücudu uzun süre tok tutar. En önemlisi de kan şekerini dengeler. Mide boşalmasını geciktirir, metabolizmayı hızlandırır. Bu sebeple her sabah bir haşlanmış yumurta tavsiye edilir, çünkü hem küçüktür, hem de tok tutar. Diyetlerinizde mutlaka 1 öğünde proteinle beslenmeniz gereklidir.

Banu Kazanç Kimdir

Banu Kazanç Kimdir
Banu Kazanç Kimdir

Bu güzel diyetin sahibi Banu Kazanç Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 1996 yılında mezun olmuştur. ” Yedikçe zayıfla ve öyle kal” adlı bir kitabı vardır. Sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık yapmaktadır. Halen bazı dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ana amacı diyetten ziyade sağlıklı bir beslenme tarzının insanlara kazandırılmasıdır.

Katiyen protein ağırlıklı diyetleri reddeden Banu Kazanç son günlerde ünlüleri zayıflatması ile gündemdedir. Hülya Avşar ve Meryem Uzerli’ye diyet programları uygulayıp zayıflatmıştır.

Yorum yapın