Basen Eriten Diyet ile Yaza Fit Girin

Kiloların en zor gittiği yerler, şüphesiz basen ve kalça bölgeleridir, bu bölgelerdeki kilolardan basen eriten diyet sayesinde kurtulabilirsiniz. Göbek ve basen bölgesinde ki yağlar, en nazlı yağlardır, bu kısımda ki yağları eritmek için bazen sadece diyet yapmak yetmeyebilir.

Bu bölgelerde ki yağları bazı hareketler ile de eritebilirsiniz. Bu yazımızda yazın plajda kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacak bir diyet vereceğiz. Şüphesiz bir çok kilolu kadının en çok şikayet ettiği kısım göbek ve basen yağlarıdır. Gelelim bu diyet nasıl yapılır.

Basen Eriten Diyet Nasıl Yapılır

İlk olarak farklı diyet yapsanız da kullanabileceğiniz bir detoks karışımdan bahsetmek istiyorum. Bu karışım sayesinde basen ve kalça bölgelerinde ki yağları daha kolay parçalayabilirsiniz.

Basen eriten detoks karışım limon ile hazırlanmaktadır. Bir bardak suyun içerisine yarım yemek kaşığı bal koyuyorsunuz ve on damla limon suyu damlatıyoruz. Bu karışımı diyet yaparken uygulayabildiğiniz gibi diyet yapmasanız dahi her sabah tüketebilirsiniz.

Şimdi gelelim basen eriten diyetin nasıl yapılacağına, bu anlattığım karışımı uyandığınızda tüketiyorsunuz, bu karışımı beğenmezseniz yerine yeşil çay da tüketebilirsiniz. Bu karışımı içtikten yarım saat sonra kahvaltı yapıyoruz.

Basen Eriten Diyet Kahvaltı Menüsü

Güne süte eşliğinde başlıyoruz. 1 kaseye 1 bardak süt boşaltıp üstüne 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi ekliyoruz. Eğer tadını beğenmezseniz içerisine bir kaç dilim muz yada çilek ekleyebilirsiniz.

Alternatif olarak 2 dilim tam tahıllı ekmeği kızartıyoruz. Ayrıca 1 adet yumurta, roka, yeşillik ile karıştırılarak hazırlanmış menemen ve közlenmiş biber tüketerek kahvaltıyı tamamlıyoruz.

Öğle Yemeği Diyet Menüsü

Öğle yemeğinde ise bol yeşillik içeren salata hazırlıyoruz, bir dilim kızarmış tahıllı ekmek tüketiyoruz. Bunların yanında bir tabak sebze çorbası yada 1 porsiyon sebze yemeği tüketiyoruz. Eğer doymaz iseniz son olarak 1 kase yoğurt tüketebilirsiniz, sizi tok tutacaktır.

Basen Eriten Diyet Akşam Yemeği Menüsü

Bu öğünde de 1 dilim tam tahıllı ekmeği kızartarak tüketiyoruz. Bu öğünde protein tüketmeye gayret gösteriyoruz, beyaz et, balık yada kırmızı et fark etmez 150-200 gram et tüketiyoruz. Eğer doymazsanız yada doymayacağınıza inanırsanız yanında bol yeşillikten oluşan salata yapabilirsiniz.

Basen eritmenin yanı sıra birde sizlere göbek eriten diyet vereceğim, bu diyetle çok kısa sürede göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Şimdi gelelim ara öğünde ne yiyeceğimize, ilk olarak söylemem gerekir ki günde 2 kere ara öğün yapabilirsiniz. Fakat açlık hissetmiyorsanız basen eriten diyet yaparken 1 ara öğünle günü atlatabilirsiniz.

Ara Öğünde Neler Yemeliyiz

Sizlere ara öğünde yiyebileceğiniz 4 farklı meyve vereceğim, herhangi birisini ara öğünde tüketebilirsiniz. Bunlar bir adet yeşil elma, on adet çilek, bir şeftali yada yarım muz olabilir.

Ara öğünleri istediğiniz gibi öğle ve akşam yemeği arasında yada sabah ve öğle yemeği arasında yapabilirsiniz. Dilerseniz sadece bir ara öğünde yapabilirsiniz.

Basen Eriten Diyet Yaparken Yapılacak Hareketler

Şimdi gelelim basen eriten hareketleri nasıl yapabileceğinize bunun için bir kaç hareket vereceğim, bu hareketleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

İlk hareketimizin adı plank, bu hareketle tüm vücudunuzu çalıştırmanız mümkündür. Fotoğrafta gördüğünüz pozisyonu alıp tek kolunuzu yere koyarak üstünde yan dönüyorsunuz.  Bu konuma geldiğinizde vücudunuz tamamen gergin olmalı daha sonrasında üstteki bacağınızı 30 cm yukarı kaldırıp indiriyorsunuz.  Bu hareketi üç set halinde ve her set 15 kere tekrarlanacak şekilde yapabilirsiniz.

Diğer hareket ise hip lift dediğimiz harekettir, bu hareketi daha önceden biliyor olabilirsiniz. Fotoğrafta gördüğünüz gibi sırt üstü uzanıyorsunuz, dizlerinizi 90 derece büküyorsunuz ve yerde pozisyonu alıyorsunuz. Daha sonra kalçalarınızdan destek olarak vücudunuzu kaldırıp 3’e kadar sayıp geri ilk pozisyonunuza dönüyorsunuz. Fakat tek bir farkla ilk başladığınız gibi kalçanızı yere değdirmiyoruz. Bu hareketle hem üst bacaklar hem de basenleriniz çalışacaktır.

Üçüncü hareketimiz ise bir ayak lunge hareketidir. İlk olarak bir sandalyenin önüne geçiyorsunuz, ayağınızın burun kısmını fotoğraftaki gibi sandalyenin üzerine koyuyorsunuz. Diğer bacağınızı dizden kırarak yere eğilip kalkıyoruz. İki farklı bacak içinde 15 hareket yeterli olacaktır. Bu harekette zorlanabilirsiniz fakat çok faydalı bir harekettir, direk basene çalışır ve o kısımda ki yağları eritir.

Son olarak dördüncü basen eriten hareketi vereceğim. Fakat hepsini yapmak zorunda değilsiniz, kendinizi fazla zorlamayın. Eğer yapabiliyorsanız çok faydalı olacaktır fakat bu hareketlerden günde en az 2 tane yapmanız faydalı olacaktır.

Bu harekete ise donkey kick yani eşek tekmesi adını veriyoruz. Fotoğrafta ki gibi ellerimizi ve dizlerimizi yere koyuyoruz. Yani bir nevi köpek gibi pozisyon alıyoruz. Sırtımızı düz tutuyoruz, daha sonra sağ bacağımızı yukarı kaldırıp 90 derece kırıyoruz. Son olarak da bu havada kalan bacağımızı yukarıya doğru tekme atar gibi uzatıyoruz.

Bu hareket bacağınızın yanında bulunan kasları eritip basenlerinizin incelmesine yardımcı olacaktır. Çok zor bir hareket olsa da hareketi düzgün yapmak çok önemlidir.

Hızlı Basen Eritmek için Altın Değerinde Öneriler

Son olarak böyle bir bölüm açmak istedim, şimdi gelelim hızlı basen eritmek için basen eriten diyet ile birlikte neler yapabiliriz? İlk olarak her diyette sizlere önerdiğim günde en az 2 litre su tüketiyoruz.

  • Her yemekten önce bir bardak su içebilirsiniz, bu fazla yememenizi sağlayacaktır.
  • Her akşam yemeğinden sonra mutlaka yarım saatlik bir yürüyüş yapın. Eğer vaktiniz varsa günde en az 45 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bu şekilde göbek ve basen bölgenizde ki yağları daha kolay eritebilirsiniz.
  • Protein ağırlıklı beslenmeye çalışın ve iyi karbonhidratlar tüketmeye çalışın. İyi karbonhidratlar derken esmer şeker, esmer ekmek yada esmer makarna gibi gıdaları kast ediyorum.
  • Bu diyeti 7 gün yapmaya çalışın, sabırlı olun, mutlaka amacınıza ulaşacaksınız.
  • Basen eritirken üst bacak bölgesi ve göbek bölgesinde ki yağları eritmek de oldukça önemlidir. Burada ki yağları da eritirseniz basenleriniz daha düzgün gözükecektir. Bu yüzden üstte verdiğim hareketlerden egzersizlerden en az 2 tanesini her gün yapmaya çalışın.

Basen eriten diyet konusunda söyleyeceklerim bu kadar umarım hızlı bir şekilde basenlerinizi eritebilirsiniz. Konu ile ilgili bir de video paylaşacağım yazı sonunda, diğer diyet listelerimize de bakabilirsiniz. Mısır gevreği ile yapılan special k diyetinden tutun da, göbek eriten pul biberli yoğurt diyetine kadar bir çok diyet mevcut. ama  kilo vermek istiyorsanız belki spora da başlayabilirsiniz.

Yorum yapın