Kilo Sorunu - Kilolarınızdan Kurtulma Yöntemlerini Keşfedin

Su Nedir, Suyun Faydaları Nelerdir?

Su, gezegendeki en yaygın maddedir. Vücut ağırlığımızın yaklaşık %3’ü sudan oluşur. Su hayat veren bir maddedir, tüm canlıları besler ve kanımızın %65’ini oluşturur. Suyu onunla yemek pişirmek, onunla bulaşık yıkamak, onunla banyo yapmak gibi birçok şekilde kullanırız. Tüm bitkilerin büyümek için suya, bizim de yaşamak için suya ihtiyacımız var.

Su sonsuz bir güç kaynağıdır. Dünyada Los Angeles şehrine bir günlüğüne güç sağlamak için yeterli hidroelektrik üreten sekiz şelale var. Ve enerjilerinin %84’ünü hidroelektrikten sağlayan Finlandiya gibi ülkeler var. Suyun günlük hayatta birçok kullanım alanı vardır. Kendimizi ve kıyafetlerimizi onunla temizleriz. Suyu yemek pişirmek, bulaşıkları ve diğer nesneleri yıkamak için kullanırız. Birçok motor suyla çalışır, hatta benzinle veya suyla çalışabilen bazı arabalar bile vardır.

Su aynı zamanda çevremizin en önemli yönlerinden biridir. Su, nehirlerde veya göllerde yaşayan balık ve kurbağa gibi farklı hayvanlara yaşam alanı sağladığı için doğal dünyada önemlidir. Su ayrıca hayvanların yiyeceklerini balık tutarak veya nehirler ve okyanuslardan yüzerek almalarına yardımcı olur.

Su bizim için çok önemlidir çünkü yaptığımız hemen hemen her şey için ona ihtiyacımız vardır. Suyun faydaları şunları içerir;

  • Önemli vücut fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur.
  • Vücut ısısını düzenler.
  • Doğru sindirim için faydalıdır.
  • Gün boyunca kasları nemli ve canlı tutmaya yardımcı olur.
  • Hücrelerden, böbreklerden, akciğerlerden vb. atık ürünlerin atılmasına yardımcı olarak kalp hastalığı, felç ve bazı kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilir.

 

Suyun Önemi Nedir?

Suyun Onemi Nedir

 

Su bu şekilde yaşam için hayati öneme sahiptir çünkü vücudumuzun oksijen almasına ve tüm hücrelerimize güç sağlayan enerji molekülü olan adenozin trifosfat (ATP) oluşturmak için bir enerji kaynağına sahip olmasına izin verir. Su, vücuttaki pH dengesini düzenlemeye yardımcı olur, bu da kanser gibi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur ve idrar yolu enfeksiyonlarını (İYE) önler.

Su, vücutta biriken ve uygun şekilde çıkarılmazsa sorunlara neden olabilecek atık ürünlerin atılmasına yardımcı olarak böbreklere fayda sağlar. Su, diğer sağlık sorunlarına yol açabilecek kabızlık ve dehidrasyonu önler. Su, cildin yumuşak, genç görünümlü kalmasına yardımcı olur ve cildin pul pul dökülmesine, kurumasına ve kaşınmasına yardımcı olur. Ayrıca hamile kadınlarda çatlakların önlenmesine yardımcı olur.

Su yaşamın en temel unsurlarından biridir. İnsanlar, bitkiler veya hayvanlar için toksik değildir. Nadiren ishal, kusma ve mide bulantısı gibi rahatsızlıklardan muzdarip insanlar olmasına rağmen bilinen hiçbir zararlı yan etkisi yoktur. Su içmek çare olarak görülmemeli; Vücudunuzdan ve diyetinizden en faydalı sonuçları almak istediğinizde akılda tutulması gereken bir şeydir.

  • Sıvılar, sindirim sağlığı açısından çok önemlidir, bu nedenle her gün yeterince su için (günde en az 8-10 bardak).
  • Isı bitkinliğine, baş dönmesine ve hatta daha ciddi durumlara yol açabilecek dehidrasyonu önlemek için bol su için.
  • Yeterince su içmezseniz, vücudunuz hastalığa daha yatkın olabilir. Ayrıca konsantrasyonunuzu ve odaklanmanızı etkileyebilir ve kendinizi yorgun veya halsiz hissetmenize neden olabilir.
  • Su, kan dolaşımı için gereklidir. Dehidrasyon, kanın vücudun dokuları ve organları arasında düzgün bir şekilde dolaşmasını zorlaştırır ve bu da baş ağrısına veya baş dönmesine neden olabilir. Günlük olarak yeterince su içmek, kalp hastalığını ve bazı kanserleri önlemeye de yardımcı olabilir.
  • İyi hidratlı olmadığınızda, vücudunuz enerji için kendi dokularını parçalamaya başlar.
  • Vücut susuz kaldığında enerji için dokularını parçalar. Daha sonra, vücudun dokularının daha fazla parçalanmasını önlemek için ortadan kaldırılmazsa hastalığa veya ölüme yol açabilecek üre adı verilen toksik bir madde üretmek için bu dokulardan gelen proteini kullanır.
  • Sistemi uygun şekilde nemlendirmek için: İşlenmiş şeker, alkol ve kafein tüketimini en aza indirirken günde 4-6 bardak su (iklim ve fiziksel aktiviteye bağlı olarak az ya da çok) tüketin.
  • Birçok insan her gün içmeleri gereken su miktarını hafife alır. Ortalama bir yetişkinin günde 8 onsluk sekiz bardak su içmesi gerekir, ancak bazı sporcular ve çok aktif insanlar daha fazlasına ihtiyaç duyabilir.
  • Her terlediğinizde, nefes aldığınızda ve idrara çıktığınızda vücut sıvı kaybeder.
  • Yeterli miktarda sıvı almazsanız, vücudunuz susuzluğu açlıkla karıştırabilir ve aşırı yemeye yol açabilir.
  • Su içmek metabolizmayı uyarır, böylece vücudunuz susuz içildiğinden daha hızlı kalori yakar.
  • Susuz kaldığınızda, böbrekleriniz daha fazla sodyum tutacak ve daha az potasyum salgılayacak, bu da sonunda yüksek tansiyon ve kalp hastalığına yol açabilir.
  • Su ayrıca cildinizin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Yeterince su içtiğinizde, kan damarları genişler ve oksijenin cildinizden serbestçe akmasına izin verir. Bu, cildi sıkı ve elastik tutan protein olan kolajen oluşturmaya yardımcı olur.

 

Suyun Kullanım Alanları Nelerdir?

Suyun Kullanim Alanlari Nelerdir

Suyun pek çok kullanım alanı vardır;

  • Su, hemen hemen tüm canlılarda önemli bir rol oynadığı için hayatımızdaki en önemli unsurlardan biridir. Vücudumuzun düzgün çalışabilmesi için suya ihtiyacımız vardır.
  • Vücudumuzun yaklaşık %60’ı sudur; bu yüzden yaşamak için ona ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan suyun geri kalanını yiyeceklerden (çoğunlukla meyve ve sebzelerden) alırız. Su ayrıca terleyerek çok ısındığımızda bizi serinletir.
  • Su yaşam için gereklidir. Vücudumuzun çalışmasına yardımcı olur. Hayatımızın önemli bir parçasıdır.
  • Su vücudun oksijen almasına yardımcı olur ve onu devam ettirmek için mükemmel su arıtma sistemlerine ihtiyacımız vardır. Su, insan yaşamı için, yalnızca doğal mineral kaynaklarından gelen ve dağların doruklarından vadilerden, ovalardan aşağı akan en saf ve güzel nehirlerini besleyen en kaliteli sudan başka bir tür su ile yaşayamayacak kadar önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir