Special K Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır

Special K Diyeti olarak da adlandırılan özel K diyetinin temeli basittir. Diyet, esas olarak, hızlı kilo verme vaadi ile her gün üç ana öğününüzden iki tanesinin yerine, Special K tahılını deneyin. Bu diyeti iki hafta boyunca yapmanız gereklidir.

 

7 Günlük Special K Diyeti Planı

7 Günlük Special K Diyeti Planı
7 Günlük Special K Diyeti Planı

 

Bu yaptığımız listede, seçtiğiniz Special K ürünleri ile hazırladığınız günlük yemekler bulunmaktadır. Aşağıda ki planı inceleyerek, bu diyetin sizlere uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

1. Gün: Süt ve Special K tahıllı; çilek dilimleri, havuç şeritleri, hindi dolma biber, yeşil salata

2. Gün: Special K protein barı, şeftali, Special K tahıllı, salatalıklar, taco ve salsa sou ile fırında tavuk güveç

3. Gün: Haşlanmış yumurta, çilek, Special K snack bar, Süt ve Special K tahıllı, Kızarmış Brokoli, Special K protein bar yada shake içeceği

4. Gün: Süt ve Special K tahıllı, elma, Special K protein bar yada shake içeceği, taze fasulye, tavuklu sezar salatası, tam buğday ekmeği

5. Gün: Süt ve Special K tahıllı, Special K snack bar, Special K protein barı, muz, makarna ve yeşil salata ile bolonez soslu mantarlı makarna

6. Gün: Special K protein bar yada shake içeceği, greyfurt, Süt ve Special K tahıllı, biber dolması, somon balığı, ıspanak, tam buğday ekmeği

7. Gün: Süt ve Special K tahıllı, havuç şeritleri, Special K protein barı, yaban mersini, pirinç pilavı

 

Special K Diyetinde Ne Yiyebilirim

Special K diyetinin özü, günde iki öğünün Special K tahıl gevreği ile çeşitli Special K ürünleri ile harmanlanmış yemekler ile yapılan, porsiyon kontrollü, iki haftalık bir diyet olmasıdır.

Ek olarak bu diyet sebzeler ve meyveler ile desteklenmiştir. Bu da kısa vadeli kilo verme veya kilonuzu koruma hedeflerini tutturmanızı destekler.

Diyet asla uzun vadeli bir kilo verme aracı değildir. Sadece kilo verme hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir hızlı başlangıç seçeneği olarak değerlendirebilirsiniz.

 

Special K Diyetinde Ne Yenmez

Special K K diyetinde, günde iki öğün Special K ürünleri ve bunun yanı sıra iki ara öğün de sebze veya meyve, akşam yemeğin de ise dilediğiniz herhangi bir yiyeceği yediğiniz sürece yiyemeyeceğiniz belirli yiyecek yoktur.

 

Special K Diyeti Nasıl Hazırlanır

Special K diyeti, diğer birçok kilo verme programından daha basittir ve daha az kuralı vardır.

Başlangıçta sadece Special K kahvaltılık gevrek ve meyveden oluşan diyet, 2003’ten beri markalı shake ve barları içerecek şekilde geliştirilmiştir.

Pek çok Special K ürünü hafif kavrulmuş pirinç, buğday ve arpadan yapılır.

Kahvaltı ve öğle yemeği için yağsız süt ile Special K tahıllı gevrek, öğle yemeği için Special K protein bar yada proteinli shake içeceği temin edilebilir. Meyve, sebze ve diğer Special K yiyecek seçenekleri atıştırmalık olarak tüketilmelidir. Günün üçüncü öğününde herhangi bir kısıtlama yoktur.

 

Special K Diyetinin Artıları

  • Special K diyeti, öğünlerde ne yenmesi gerektiği konusunda tahmin yürütmeyi ortadan kaldırır.
  • Günde iki öğün porsiyon kontrollü bir kase mısır gevreği ile sizi tok tutar. Yemek planlamak ve hazırlamak için daha az zaman ve para harcarsınız.
  • Special K diyeti, kısa vadede uygulanması nispeten güvenli bir diyettir.
  • Diyet doymuş yağ, kolesterol ve sodyum bakımından düşüktür.
  • Special K tahılı iyi bir A ve D vitamini kaynağı ve mükemmel bir C vitamini, demir, tiamin, riboflavin, niasin, folik asit ve B12 ve B6 vitaminleri kaynağıdır.

 

Kaynak;

Special K Diyeti Nasıl Yapılır

What Is the Special K Diet?

Yorum yapın