Diyet Programları Her İnsanda Aynı Etkiyi Gösterir Mi

Birçok diyeti deneyenler bilir. Çoğu diyet kendisine etki etmez fakat bir başka insanın kilo vermesine çok yardımcı olur. Bunun açıklaması basittir. Her metabolizma farklıdır. Sindirme enerji elde etme, depolama değerleri her insanda farklılık gösterir. Peki bu her insana ayrı diyet hazırlanmalı anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır. Yapmanız gereken vücudunuzu iyi tanımak ve uzman birinden yardım almak.

Öncelikle besinlerin insanlara etkilerinden bahsetmekte fayda var. Her besin insanlara aynı etkiyi yapmaz. Birine sağlıklı gelen bir besin başka birine metabolizma sonucu rahatsızlık verebilir çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Bu durum gıda zehirlenmesine kadar gidebilir. Özellikle alerji konusunda besinin etkileri dakikalar içinde ortaya çıkar. Bu da o besini bir daha almamanızı gerektirir.

Örneğin; sütün sindirimi bazı bireylerde tamamlanamaz bağırsaklarda emilimin olmaması çok büyük rahatsızlıklara yol açar. Bu insan için diyetinde süt bulundurmak doğru olmaz. Fakat böyle bir problemi olmayan insan diyetinde günde 1 bardak sütü tüketebilir. Ne tür besinlere karşı alerjinizin olduğunu çeşitli tıbbi testlerle öğrenebilirsiniz.

Böylece daha sağlıklı bir besin listesi hazırlayarak diyetinizi çok daha uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kendinizi tanıdıkça ve yediklerinize dikkat ettikçe size uygun diyetler olumlu sonuç verecektir.

Önemli olan başlangıçta iyi bir rehberle yola çıkmaktır. Bu da sağlıklı bir diyetle mümkündür. Uzman yardımıyla hazırlayacağınız bir diyetin size faydası çok büyük olacaktır.

Unutmayın fazla kilo bir sağlık sorunudur ve bu çözmek için her rahatsızlığınızda olduğu gibi bir uzmana başvurmalısınız.

Yorum yapın