Kilo Aldıran Vitamin Hapları

Bu yazımda kilo aldıran vitamin hapları hakkında yazacağım. İlk olarak vitamin ile kilo almaktan daha kestirme bir yol istiyorsanız, protein tozu kullanabilirsiniz. Protein tozunu her eczanede bulabilirsiniz, fakat bu şekilde kilo almak sağlıklı değildir. Protein tozu ile kilo almanın en büyük dezavantajlarından biri de alacağınız kilonun vücuda orantısız dağılmasıdır.

Sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız sporla birlikte kilo almanız sizin yararınıza olacaktır. Spordan yarım saat önce ve spordan sonraki yarım saat içinde protein tozu kullanırsanız, dengeli bir biçimde kilo alabilirsiniz.

Kilo Aldıran Vitamin Hapları Var Mı

Bunun yanı sıra demir hapları da kilo aldırır fakat demir hapları herkese tavsiye edilmez çünkü vücutta fazla demir bulunursa, demir zehirlenmesi problemi yaşayabilirsiniz.
Kan yapıcı ilaçlarda kilo aldırır, bu ilaçlar vücutta demir eksikliği olanlara verilir. Bunun yanı sıra iştah açan şuruplar vardır, fakat bu şuruplar mide yanması için ve alerji için kullanılırlar. Bu şurupların adı sipraktin veya prakten olarak geçer.
Prakten ve sipraktin şurubunun en büyük yan etkisi ise uyku getirmesidir. Bir de depresyon haplarının kilo aldırdığı söylenir. Fakat bu tür ilaçları doktora danışmadan kullanmayınız.

Tüm bunlara alternatif olarak balık yağı kullanmanızı söyleyebiliriz, içerdiği omega 3 sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz.

Son olarak vitamin hapları kilo aldırmaz fakat iştah açtığı doğrudur, kullanıcı yorumlarından yola çıkara sizlere iştah açtığı söylenen apikobal vitamin hapını önerebilirim.

İlk olarak vitamin ve minerallerin etkilerini inceliyelim;

  • B1 Vitamini (Tiamin) iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Bu vitamin tahıllı gıdalarda, esmer pirinçte, tahıllı ekmekte ve ette sıkça bulunur. Genel olarak B vitamin grubu kilo aldırmaz B12 ve B6 vitaminlerinin kilo aldırmadığı aksine kilo verdirdiği görülmüştür fakat bu grup B1 vitamini bir istisna olup iştah açar.
  • D vitamini kemiklerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlar, kalp atışlarını düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir, tiroit fonksiyonlarını düzenler. Bilindiği üzere tiroit hastaları çok zor kilo verirler, kilo düzensizliğinde payı vardır bu yüzden D vitamini çok önemlidir. Hamilelik dönemlerinde sağlıklı bir şekilde kadınların kilo alması içinde D vitamini önerilmektedir.
  • C vitamini enerji verir, sizi zinde tutar, insanlarda C vitamini üretilmez o yüzden günlük alınması gereken bir vitamindir. Söylentilere göre C vitamini metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Fakat bu kanıya ben pek inanmıyorum, enerji veren bir vitamin metabolizmayı nasıl yavaşlatır, pek de inandırıcı gelmiyor.
  • D vitamini kandaki alyuvuvarların ve enzimlerin üretilmesi için gereklidir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Demir eksikliği tedavisinde kan yapıcı haplar kullanılır, bunların kilo yaptığı söylenmektedir. Fakat demirin vücutta fazla miktarda bulunması demir zehirlenmesine yol açabilir. Kan yapıcı haplar doktor kontrolünde kullanılır.
  • Çinko yaraların iyileşmesinde büyük önem taşır, cildin erken yaşlanmasını önler, belli vitaminlerin vücutta kullanılmasını sağlar. Solunum sisteminin düzgün bir şekilde çalışması için önemlidir. Eksikliği sonucu iştahta azalma görülebilir. Buğday kepeği, susam, dana ciğeri, yumurta sarısı ve badem içinde bolca bulunur.

Sonuç olarak vücudunuzda hangi vitaminin eksik olduğunu tespit ettirin, sağlık ocağına gidin ve aile hekiminizden detaylı bir kan tetkik testi isteyin, hormon testi isteyin.

Mutlaka kan testinizde B12 ve D vitaminine de bakılsın, daha sonra hangi vitamin eksikliğiniz varsa ona göre kendinize en uygun vitamin hapını seçin.

En önemlisi de bu vitamin eksikliğinize neyin neden olduğudur. Belki bir hastalığınız olabilir, vitamin takviyesi aldıktan 1 ay sonra yine kan testi yaptırırsınız, yine aynı vitamin değerleri düşük çıkarsa, bir sorun mutlaka vardır. Şimdi gelelim vitamin haplarını seçerken dikkat edilmesi gerekenlere;

Yorum yapın