Kilo Vermek Dövmenin Şeklini Bozar Mı

Dövme yaptıranların en çok merak ettiği konulardan birisi de kilo alıp verme sonrasında dövmenin bozulup bozulmayacağıdır. Aşırı alınan veya verilen kilo dövmenin şeklini mutlaka bozar.

Dövmede boşluklar ve çatlamalar görülebilir. Özellikle dövme yaptırmadan önce haplar kullanarak spor yapanların kollarında dövmeler çok güzel dursa da spor bırakıldıktan sonra dövme hayli kötü hale gelebiliyor. Bu yüzden dövmelerinizi en ideal kilonuzda yaptırmanız iyi olacaktır. Eğer dövmeyi yaptırdıktan sonra hızla kilo almaya başlıyorsanız da dövmeniz üzerinde düzelttirmeler yaptırarak kötü görünüşün de önüne geçebilirsiniz.

Dövmeler sadece kilo alıp vermekle bozulmaz. Birçok etken de dövmenin bozulmasına neden olabilir. Sürekli olarak vücuda ağır kimyasal maddeler sürmek, zaman aşımı, kötü bakım gibi etkenlerde dövmenin şeklinin bozulmasına neden olur.

Dövmeler insanların daha çok ruh hallerini yansıtır. İnsanlar dövmelerin de aslında bilinç altında yatan şeyleri yansıtırlar. Özellikle vahşi hayvan figürleri yaptıran kişilerin daha çok lider özellikli ve özgür yapıda oldukları uzmanlar tarafından belirlenmiştir.

Kilo Alıp Verdiğinde Dövme Şekli Bozuluyor Mu

kilo vermek dövme şeklini bozar mı
kilo vermek dövme şeklini bozar mı

Dövmeyi yaptırmadan önce, dövmecinin temiz ve orijinal malzemeler kullanması da dövmenin ömrünü belirler. Dövmenizi yaptırmadan önce mutlaka gittiğiniz yerde dövme yaptıranlarla görüşmeye çalışın ve dövmelerinin durumu hakkında bilgi alın. Ayrıca sahte malzeme kullanılırsa dövmelerin çok tehlikeli bir hal alacağını da unutmayın. Bu yüzden her zaman steril ortamları tercih edin. Özellikle dövme iğnesinin kutusundan yeni çıkarılmasına özen gösteriniz. Aksi halde AİDS, hepatit dahil kanla bulaşan birçok hastalığa yakalanma şansınız yükselir.

Kilo almak ya da vermek dövmenin şeklini bozar demiştik, size tavsiyem eğer kilo almaya ya da kilo vermeye karar verdiyseniz, yaptıracağınız dövmeyi geçici yaptırın. Bu şekilde istediğiniz kiloya eriştiğinizde kalıcı olanını yaptırabilirsiniz.

kilo verme dövme şekli
kilo verme dövme şekli

Bu şekilde hem deforme olan dövmeyi sildirmekten kurtulmuş olursunuz, hem de tekrar yaptırmak için para vermezsiniz. Geçici dövme yaptırıp daha sonrasında sildirmek daha kolay olacaktır.

Kilo alıp verdiğimde dövmenin şekli neden bozuluyor?

kilo verildiğinde dövme şekli bozulur mu
kilo verildiğinde dövme şekli bozulur mu

Arkadaşlar en çok merak edilen konu ise kilo alınıp verildiğinde dövmenin şeklinin neden bozulduğudur.

Bunun en büyük sebebi kilo alınıp verildiğinde dövme yaptırılan alanın genişlemesi ya da daralmasıdır. Kilo vermeye başladığınız zaman bu alanın zamanla daralacağından dolayı dövme deforme olacaktır. Yaptırdığınız dövme daha yoğun hale gelecektir, çünkü alanı daraldığı için sıklaşacaktır. Bu deforme dövme stüdyolarında düzeltilebilse de hiçbir zaman ilk yaptırdığınız gibi olmayabilir.

 

Yorum yapın