Zayıflamak için Aspir Yağı

Aspir yağı kilo vermeye destek bir üründür. İçerdiği fazla kalori miktarı sayesinde sizi tok tutar, daha az yemenizi sağlar.

Aspir yağı tek başına kilo vermek için önerilmese de diyet serüveninizde, kilo verme yolculuğunuzda işinize yarayacaktır. Aspir yağı, aspir denen bir bitkiden yapılır. Aspir yağının içerisinde ekstra yağ yakmanıza yarayacak organik bir madde olan lineloik asit bulunur.

American Journal of Clinical Nutrition’da 2009 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre aspir yağı kullanan deneklerin kilo vermediği ancak vücut kütlesinde ki yağ endeksini azalttığı tespit edilmiştir.

Bir diğer araştırmada Lin oleik asittin kilo vermede yararı gözlendi. 16 haftalık bir deney sonucu araştırmacılar aspir yağı kullananların kullanmayanlara göre karın yağlarında gözle görülür oranda kilo kaybı yaşadığı görüldü.

Bu yağın en büyük özelliği sizi tok tutar. Zayıflamak için aspir yağı içerdiği fazla kalori miktarı sebebiyle kullanılabilir. 1 çorba kaşığı aspir yağı 120 kalori içerir, bunu şöyle kıyaslayabilirsiniz. 1 fincan kereviz 16 kalori içerir, bir fincan çiğ ıspanak ise 7 kalori içerir. Çok büyük bir kalori kaynağı olduğu için sizi tok tutar ve bir şey yemenizi engeller.

Diyetlerinizde alacağınız kalori miktarı değişmektedir zayıflamak için aspir yağı kullananlara bu oranları bu yüzden veriyorum. Diyelim ki kilo vermek için günde 1200 kalori alıyorsunuz günde 4 çay kaşığı aspir yağını diyetinize dahil edebilirsiniz.

Unutmamak gerekir ki aspir yağı yardımcı bir üründür, diğer vitamin ve mineralleri kendi diyetinize göre alabilirsiniz. Sadece aspir yağı ile beslenmek sağlıksızdır.

Zayıflamak için Hibiskus Çayı

Okumayı sevmeyenler için;

Hibiskus çayı kilo vermeye yardımcı bir üründür. İçerisinde ki fazolamin amilaz üretimini azaltarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Hibiskus bitkisinin kökeni Mısır’dır. Bu bitki neredeyse dünyanın tüm sıcak yerlerinde yetişmektedir. Hibiskus çayı doğal bir idrar söktürücüdür. Mideyi rahatlatan bir yapısı vardır, şişkinliği önler.

Hibiskus çayının içinde fazolamin adında bir inhibitör içerir. Araştırmalara göre fazolamin kilo kaybına yardımcıdır. (1) Fazolamin inhibitörü vücutta amilaz üretiminin azaltılmasını sağlayarak vücut kitlesinde ki yağ endeksini azaltır.

Zayıflamak için hibiskus çayı da çok iyi bir yardımcıdır. Bu çayın yanında sağlıklı bir diyet programınızın olması, bolca dinlenmeniz, stres seviyenizi aşağıya çekmeniz kilo vermenizi hızlandıracaktır.

 

Yorum yapın