Kilo Almak için Günde Kaç Kalori Almalıyız

Kalori konusu herkesin merak ettiği bir konu, kilo almak için günde kaç kalori almalıyız konusu ele alacağım. 7 bin kalori yaklaşık 1 kilo etmektedir. Şimdi yetişkin bir insanın bazal metabolizması yani vücudunuzun çalışacağı hız ile yakabileceğiniz kalori ortalama 1500 olsun. Sizde günlük yaptığınız yürüyüşler ve hareketler ile ortalama 500 kalori yakmış olun. Her gün 3000 kalori alacak şekilde bir diyet programı geliştirirseniz eğer 1 haftada 1 kilo alabilirsiniz.

Bu yazdığım veriler ortalama bir değer olup sizin metabolizma hızınıza göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Kilo Almak için Günde Kaç Kalori Almalıyız ve Ne Yapmalıyız

kilo almak için
kilo almak için

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir önce günde kaç kalori yaktığınızı bulmalısınız. Yukarıda ki rakamlar ortalama olarak verilmiştir, her insanda değişkenlik gösterebilir. Çevrenizde bazı insanlar görürsünüz, çok yemelerine rağmen kilo almazlar bu insanların metabolizması çok hızlı çalışıyor olabilir.

Fakat 2000 kalori gibi bir rakam normal ortalama bir insanın metabolizmasına sahipseniz size 1 haftada 1 kiloya yakın kilo aldırabilir. Peki ne yapmalısınız? Öncelikle kalorisi yüksek fakat boyut olarak küçük besinleri seçmelisiniz, bunlar fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişler olabilir.

kilo almak için kaç kalori almalı
kilo almak için kaç kalori almalı

Ayrıca öğün aralarında kuru meyvelerle beslenmekte iyi gelecektir. Şöyle ki hacim olarak düşük fakat kalori olarak yüksek gıdalarla beslenmek hem midenizi yormaz hemde daha rahat bir şekilde kilo almanızı sağlayabilir.

Bu yüzden düzenli olarak öğünleri kaçırmamak ve öğün aralarında kuru yemiş, kuru meyve gibi takviyeler daha hızlı bir şekilde kilo almanızı sağlayacaktır.

Öncelikle kilo almak isteyen kişilerin uzman bir doktor tarafından incelenmesi çok önemlidir. Çünkü kilo alınamamasının birçok nedeni olabilir. Psikolojik rahatsızlıklar, bağırsaklardaki parazitler, yemek borusundaki bozukluklar vs. kilo alınamamasının başlıca sebeplerindendir.

Kilo Almak için Öneriler

kilo almak için günlük kaç kalori almalı
kilo almak için günlük kaç kalori almalı

1) Metabolizma hızınız gün içerisinde değişkenlik gösterir. Örneğin sabahları daha hızlı olan metabolizma akşam vaktine doğru yavaşlamaya başlar. Metabolizma hızının düşük olduğu saatlerde yenilen yemekler daha az yakılacağından, daha çabuk yağa dönüştürülür ve depolanır.

2) Otuzlu yaşlardan sonra da kilo alımının daha hızlı görülmüştür. Çünkü gençken yenilen besinlerin çoğu yakılırken, ileride ki yaşlarda bunlar karaciğer tarafından daha çok depo maddesine dönüştürülür.

3) Kilo alacak bireyin günlük alması gereken normal kalori düzeyine 750 – 1000 kalori daha eklenilerek kilo alması sağlanabilir. Kalori miktarının artırılması ise sadece karbonhidrat ile olmalıdır.

4) Kalori değeri yüksek besinlere yönelim artmalıdır. Günde yenilen 3 öğüne ek olarak 2 öğün daha eklenmelidir ve bu öğünlerde daha çok aperatif yiyecekler yenmelidir.

kilo almak için günde kaç kalori almak lazım
kilo almak için günde kaç kalori almak lazım

5) Eğer hiçbir egzersiz yapmadan kilo almaya devam ederseniz, vücut kitle yağ oranınız da artmaya başlayacaktır. Bunu önlemek için yediğiniz yiyeceklerin kalori değerlerini öğrenmeye çalışın, ardından yapacağınız egzersizlerle bu değeri geçmemeye çalışın.
Özellikle erkeklerde kilo alımı yapılırken, vücut geliştirmeye gidilmesi en mantıklı hareketlerden biri olacaktır. Bu sayede alınan kilolar yağa dönüşmeden kasa çevrilecek ve fit bir vücut sizleri bekliyor olacaktır.

6) Kilo alırken sadece bir besin grubuna yönelmeyin. Vücudunuzun her türlü besin maddesine ihtiyacı vardır. Bu yüzden vitamin ve mineral almayı da ihmal etmeyin. Özellikle B vitamini kilo alımında etkili bir organik maddedir.

7) Kilo almak için size sunulan haplardan uzak durun, doğal yolları tercih edin.

Kilo almak için günde günde kaç kalori almalıyız ile söyleyeceklerim bu kadar. Bu konu ile ilgili birde video yayınlıyorum. Tüm düşünce ve eleştirilerinizi yoruma yazabilirsiniz, fikirleriniz bizim için çok değerlidir.

 

 

Yorum yapın