Maden Suyu Zayıflatırmı | Maden Suyu Faydaları Zararları Nelerdir

Bu yazımda maden suyunun faydaları ve zararlarından bahsedeceğim. Doğal maden suyunun içerisinde eriyik halde mineraller bulunmaktadır. Bu minerallerin vücudumuzda ki bir çok sisteme faydası bulunmaktadır. Kalsiyum başta kemik sağlığı olmak üzere kalp ve damar sistemi, sinir sistemi için çok önemlidir.

Maden suyunun içinde bulunan magnezyum ise damar sağlığı ve hücresel yapılanma ve strese karşı savaş için ihtiyaç duyulan minerallerden birisidir. Doğal maden suyunun içinde bulunan bir diğer etken mineral sodyum ve potasyum ise vücuttaki sıvı dengesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca florür minerali de diş sağlığı için çok önemlidir.

Maden Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir

maden suyunun cilde faydaları
maden suyunun cilde faydaları

Maden suyunun cilde faydaları vardır, maden suyu ile cildinizi yıkayabilirsiniz. Ayrıca doğal maden suları tonik olarak da kullanılabilir, pamuk yardımıyla yüzünüze sürebilirsiniz. Maden suyunun içerisinde ki mineraller ve bileşenler sayesinde cildinizdeki yağ, kir temizlenebilir, cilt gözenekleri toparlanabilir. Fakat toplumumuz da şöyle bir yanlış anlaşılma vardır doğal maden suyu ile soda karıştırılmaktadır. Soda ile maden suyunu birbirinden ayırmak gerekir, aynı şeyler değildir.

Maden suyunun içinde ki zengin mineraller böbrek ve sindirim sistemimize yardımcı olur ve detoksifikasyon görevi görür. Yani bu demek oluyor ki vücudumuzun toksinlerden arındırarak cildin daha dinç kalmasını sağlamaktadır.

Maden Suyunun Saça Faydaları

maden suyunun faydaları ve zararları
maden suyunun faydaları ve zararları

Maden suyunun faydaları yazımızda bu bölümde maden suyunun saça faydalarını inceleyeceğiz. Saçlarınız çok yıpranıyor ise bu yazıyı dikkatli okuyunuz.

Bilindiği üzere, kirli havalar, güneş, saç boyaları zamanla saçların yıpranmasına yol açabilmektedir.

  • Maden suyu saç derisinde ph seviyesini dengeler ve saçların dökülmesini engellemeye katkı sağlar.
  • Saçları maden suyu ile yıkarsanız, saç diplerini ovalayarak bir bakım yaparsanız, maden suyunun içinde ki zengin mineraller sayesinde bir kaç kullanımdan sonra saçlarınız daha canlı görünecektir.
  • Saçların en çok ihtiyaç duyduğu mineraller demir florit ve magnezyumdur, bu minerallerin hepsi doğal maden suyunun içinde bulunmaktadır.
  • Saç derisi zamanla su kaybettiğinden dolayı kepeklenme problemi ile karşılaşılır. Maden suyunu saça uygulamak, saç derisinin nemli kalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Maden suyu saç tellerini kuvvetlendirir, saçı temizler ve yumuşatır.

Maden Suyunu Saça Uygulamak

Maden Suyunu Saça Uygulamak
Maden Suyunu Saça Uygulamak

Öncelikle saçlarınızı yıkayın, saçınızı yıkadıktan sonra kurulamadan maden suyunu saçınıza sürün ve yaklaşık 5 dakika boyunca saç diplerinize masaj yapın. Daha sonra bu işlem bitince durulayın. Maden suyu zamanla saçlarınızı güçlendirecek ve saça hacim kazandıracaktır.

Maden Suyunun Mideye Faydaları

Maden Suyunun Mideye Faydaları
Maden Suyunun Mideye Faydaları

Maden suyu mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir. Fakat günlük maden suyu alım miktarı en fazla 600 ml olmalıdır. Maden suyunun mideye faydaları vardır fakat çok tüketilmesi durumunda aşırı tuz tüketimi mide ülseri, yüksek tansiyon ve böbrek hastalıkları gibi hastalıklara sebep olacaktır.

  • Maden suyunun içerdiği sülfat ve bikarbonat iyonları mide fonksiyonlarının gerçekleşmesine yardımcı olur.
  • Maden suyunda bulunan bikarbonat içeriği midede olan yanma hissini ve ekşime hissini bastırır.

Genelde midede yanma sebebiyle maden suyu içilmektedir, sebebi ise bu olaydır.

Maden Suyu Zayıflatırmı

maden suyu zayıflatırmı
maden suyu zayıflatırmı

Fazla kilolarınız varsa obezite riskiniz varsa maden suyu zayıflatırmı konusunu merak ettiğinizden eminim. İlk olarak fazla kilolarınızın temel nedenleri genelde hareketsizlik, aşırı karbonhidrat tüketimi, düzensiz yemek yeme alışkanlığı ve yetersiz su tüketimi olmaktadır.

Bazen açlık hissediyor olabilirsiniz, fakat bu susuzlukta olabilir, buna dikkat etmekte fayda vardır. Yeterli su tüketmeyen birisi iseniz, böyle bir duygu oluştuğunda ilk olarak su tüketmek yerinde bir hareket olacaktır.

Bu tür durumlarda ilk olarak su yada maden suyuna başvurunuz. Daha sonrasında açlık hissiniz devam ediyorsa o zaman yiyebilirsiniz.

Bilindiği üzere diyetisyenler genelde düzensiz yemek yeme probleminden hastalarına yakınmaktadırlar. Zaten bu çok önemlidir fakat bunun kadar önemli olan ise günlük yeteri miktar sıvının tüketilmesidir. Her gün kişinin ihtiyacı kadar su ve 1 yada 2 şişe maden suyu tüketimi yeterli olacaktır.

Maden Suyu Zararlı Mıdır

maden suyunun zararları
maden suyunun zararları

Maden suyu zararlı mıdır konusu çok merak edilmektedir. Genelde maden suları suya basınçlı bir şekilde karbondioksit gazı eklenmesi ile yapılır. Bunun mideye etkisini inceleyelim.

Hazımsızlık ve kabız problemi olan bireylere maden suyu tavsiye edildiğini biliyoruz. Maden suyu bu tür problemlere etkili olmaktadır. Bir çoğunuzun başına gelmiştir. Maden suyu içtiğinizde bir şişkinlik hissedersiniz. Fakat bu size avantaj sağlayabilir.

Midenizde dolu hissiyatı oluşur ve kilo problemi yaşayan bireyseniz, bu şekilde iştahınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Maden suyunun kemiklere de bir zararı bulunmamaktadır. Çoğu kişi de maden sularının diş minesine zarar verdiği şeklinde yanlış bir bilgiye sahiptir. Aslında meyveli sodalar bir nebze de olsa, ufak da olsa diş minesine zarar verebilir. Fakat sade sodanın diş minesine zararlı yönde etkisi çok azdır.

Maden Suyu Markaları

maden suyu markaları
maden suyu markaları

Bu kısımda ise maden suyu markalarını vereceğim, daha sonra tek tek bu markaları bir gözlem altına alacağım bir yazı paylaşacağım. Türkiye’de ki maden suyu markaları;

  • Kızılay
  • Beypazarı
  • Uludağ
  • Sarıkız
  • Sırma
  • Kınık
  • Akmina
  • Özkaynak
  • Çınar
  • Efe
  • Kızılcahamam
  • Salihli
  • Şifa
  • Çamlık
  • Kuzuluk
  • Karakoca
  • Çaldağ
  • Erzincan
  • Gökova

Maden Suyu Ne Kadar İçilmeli

Maden Suyu Ne Kadar İçilmeli
Maden Suyu Ne Kadar İçilmeli

Son olarak ise maden suyu ne kadar içilmeli günde ne kadar tüketilmesi makbuldür bunun üzerine bilgilendirme yapalım.

Maden suyu her yaşta tüketilebilir. Ne kadar tüketebileceğimiz ise vücudumuz ile alakalıdır, günlük sıvı ihtiyacımız ile alakalıdır. Vücudumuz günlük her bir kaloriyi yakabilmek için, her 1 kalori başına 1 ml su harcamaktadır. Bu değer kadınlarda günde ortalama 2000 kalori olmaktadır. Yani kadınların ortalama günde 2 litre suya ihtiyacı vardır. Erkeklerin ise günde ortalama 2500-3000 kalori harcadığını düşünürsek. Günde 2.5-3 litre suya ihtiyacı bulunmaktadır.

maden suyunun saça faydaları
maden suyunun saça faydaları

Bu ihtiyaç olan suyun bir kısmı maden sularından  karşılanabilir, fakat 900 ml den fazlasının zararlı olabileceği yönünde de araştırmalar bulunmaktadır. Sıcak havalarda ve sporla uğraştığınız günlerde terle kaybedilen su olduğu için su tüketimi biraz daha arttırılabilir. Her yaşta maden suyu tüketilebilir, ileri yaştaki bireyler de ise yetersiz beslenme ve sıvı tüketimi hayati önem taşımaktadır.

 

Yorum yapın