Elma Sirkesi Bal Karışımının Vücuda Faydaları

Elma sirkesi ve bal birleşimi birçok sağlık problemine iyi gelmektedir. Evde yapılmış elma sirkesi ve doğal bal çok geniş kapsamlı sağlık problemlerini tedavi edebilir. Bu ikisini bir araya getirirseniz hem elma sirkesi daha tatlı ve içilebilir olacaktır, hem de çok faydasını göreceksiniz yazımda bunlara değineceğim. Elma sirkesi zayıflama, elma sirkesi zayıflama kürü, evde elma sirkesi yapımı konularına  Elma sirkesi hakkında her şey yazımda değinmiştim oradan inceleyebilirsiniz.

Elma sirkesi ve balın birlikte tüketilmesi eklem ağrılarının azalmasına, sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Yazımda elma ve balın mucizevi faydalarını ele alacağım fakat her şeyden önce bu iki karışım neden bu kadar etkilidir? Gelin beraber elma sirkesi ve balın sağlığa etki eden özelliklerine bakalım.

Elma Sirkesinin Faydaları

Elma sirkesi ezilmiş elmalardan yapılır, bu elmalar su içerisinde 1 ay bekler ve şeker ya da bal karışımı sonucu fermantasyon işlemini gerçekleştirir. Sonuç olarak asidik asidi yüksek bir sıvı meydana gelir.

Asetik asidin doğal bir anti bakteriyel madde olduğu bilinir. Bu özelliği sayesinde asidik asit vücuttaki zararlı bakterileri öldürmektedir. Bu özellik sayesinde ciltteki enfeksiyonları önler, cildin yaşlanmasını geciktirir ve ciltteki yaraların iyileşmesini sağlar.

Ayrıca asidik asidin bir diğer özelliği antiseptiktir. Vücuttaki enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olur.

Organik Bal’ın Faydaları

Bal yüzyıllar boyunca çeşitli hastalıkları tedavi etmek için birçok kez kullanılmıştır. Bal içerisinde güçlü antioksidan fenolik bileşikler barındırır. Araştırmalara göre bu bileşiklerin çeşitli hastalıkları önlediği bilinmektedir.

Bal aynı zamanda çeşitli iltihaplanmaları önlemeye ve tedavisini hızlandırmaya yardımcı özelliklere sahiptir.

Elma Sirkesi ve Bal Karışımın Faydaları

Elma sirkesi ve bal karışımını içmek yaşam kalitenizi yükseltir, çünkü ikisi de çok iyi bir anti oksidandır. Her ikisi de enfeksiyon önlemeleri ve farklı sağlık sorunları tedavi etmeye yardımcı olmaları sayesinde sizin için güzel bir içecek olacaktır. Elma sirkesi zayıflama kürü içerisine de rahatlıkla bal karıştırabilirsiniz, bu elma sirkesinin tadını bir nebze yumuşatacaktır.

Gelelim şimdi bu karışımın faydalarına;

  • Eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Elma sirkesi ve balın düzenli olarak tüketilmesi eklem ağrılarına çok iyi gelmektedir ve ağrıları azaltmaktadır.
  • 2004 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre elma sirkesinin kronik ağrı ve iltihapların iyileşmesine çok iyi geldiği açığa çıkmıştır.
  • 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre balın anti-inflamatuar özelliği arterit ağrısı ve akut, kronik influmatuvar tedavisine çok yardımcı olduğu açığa çıkmıştır.
  • Mide eşimesi ve Reflü’ye karşı bire birdir.
  • Bal ile birlikte içilen elma sirkesi midenizde ki yanma hissini rahatlatacaktır. Elma sirkesi de balda mide asidinin dengelenmesine yardımcı olur.
  • Yeni bir çalışmada elma sirkesinin mide ekşimesi semptomlarını hafiflettiği görülmüştür.

The Indian Journal of Medical Research’un araştırmasına göre bal reflü semptomlarının azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca bal boğazdaki ve yemek borusundaki tahrişleri tedavi edici bir özelliği vardır.

  • Sindirimi düzenler ve sindirime yardımcı olur.
  • Elma sirkesi ve bal karışımı sadece mide ekşimesi problemlerini önlemek ile kalmaz ayrıca sindirime yardımcı olur. Elma sirkesinin asidik yapısı sayesinde sindirimi sağlayan enzimleri aktif eder, bal ise birçok gastrointestinal problemi önlemeye yardımcı olur.

Harvard Üniversitesi ScienceQ Publishing Group yayınladığı araştırmaya göre elma sirkesi proteinlerin parçalanmasına kolaylaştırır ve sindirim sistemine yardım ederek yağların parçalanmasını sağlar.

  • Bal da birçok yönden sindirim sistemin yardımcı olur. Bal içerisinde ki 180’den fazla faydalı madde sayesinde bağırsaklardaki mikrofloranın dengelenmesine yardımcı olur.
  • Kilo kaybına yardımcı olur.

Bal ve elma sirkesi karışımının en büyük etkilerinde birisi de elma sirkesi zayıflama konusunda da görüldüğü gibi kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Geçen ki yazımızda zaten elma sirkesi zayıflama kürü ile nasıl kilo vereceğinizi anlatmıştık.

500 ml suya 30 ml elma sirkesi konarak yemeklerden önce içilen karışım vücut yağ kütlesini azaltmaktadır. Ayrıca yemeklere elma sirkesi eklemek daha çabuk tokluk hissine erişmenizi sağlayacaktır.

  • Doğal bir kolesterol düşürücüdür.
  • Bal ile ilgili yapılan araştırmalarda balın kötü kolesterolü düşürdüğü gözlenmiştir. Ayrıca asetik asit safra üretimine yardımcıdır, yağ asitlerinin yıkımına yardımcı olur ve kolesterolü düşürdüğü bilinmektedir.
  •    Tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.

Bu karışımın en güzel özelliği de tansiyonu düşürmeye yardımcı olmasıdır. Bu karışım kan basıncını düşürmektedir. Bal ve elma sirkesi anti-hipertansiyon özelliği göstermektedirler. Özellikle elma sirkesi içerisinde bulunan asetik asit doğal bir tansiyon düşürücüdür. Balın da stres azalttığı bu sayede ise önemli ölçüde kan basıncını düşürdüğü gözlemlenmiştir.

Hipertansiyonu yönetmek ve kalp hastalıkları riskine karşı korunmak için her gün elma sirkesi bal karışımından içmekte fayda vardır.

Vücutta kan şekeri düzeyini düşürür.

Balın ve elma sirkesinin insülin duyarlılığını arttırmaya karşı olumlu bir etkisi vardır. Bu karışımı düzenli olarak kullanmak vücuttaki kan şekerini düşürmektedir.

Ayrıca bunların yanı sıra;

  • Enerjiyi arttırmaktadır.
  • Boğaz ağrısını ve öksürüğü hafifletmektedir.
  • Cildi yeniler ve güzelleştirir.
  • Akne tedavisine yardımcıdır.
  • Ağız kokusunu ortadan kaldırma da birebirdir.
  • Sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.

 

 

Yorum yapın